Gietvloer badkamer: een blijvende trend of tijdelijke flop?

Gietvloeren zijn een populaire keuze voor badkamervloeren omdat ze duurzaam en waterbestendig zijn. Sommige mensen aarzelen echter om het in hun badkamer te installeren omdat ze niet zeker weten of het een duurzame trend wordt of een tijdelijke flop. In deze blogpost bespreken we de voor- en nadelen van gietvloeren in de badkamer, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of het al dan niet de juiste keuze is voor jouw badkamer!

Voordelen van een gietvloer in de badkamer

Er zijn een aantal voordelen aan een gietvloer in je badkamer: 

  • Duurzaamheid: gietvloeren zijn zeer duurzaam en kunnen vele jaren meegaan als ze goed worden onderhouden.  
  • Waterbestendigheid: gietvloeren zijn ook waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor badkamers waar veel vocht is. Echter kunnen ze wel glad worden als ze nat zijn en slecht afgewerkt, dus het maakt het gebruik van een badmat wel noodzakelijk.
  • Gemakkelijk schoon te maken: gietvloeren zijn erg gemakkelijk schoon te maken en vergen weinig onderhoud. Ze zijn vlekbestendig en doordat er geen groeven zijn blijft er ook geen vuil in hangen. Hierdoor zijn ze dus gemakkelijk schoon te maken en blijven ze ook schoon er uit zien. 
  • Aantrekkelijk: gietvloeren zijn er in verschillende kleuren en stijlen, zodat je er sowieso een kunt vinden die bij het decor van jouw badkamer past.

Nadelen van een gietvloer in de badkamer

Er zijn ook enkele nadelen aan een gietvloer in de badkamer: 

  • Kosten: Gietvloeren kunnen duur zijn om te installeren. 
  • Moeilijk te repareren: als je gietvloer beschadigd is, kan het moeilijk te repareren zijn. 
  • Kan glad zijn: zoals we al eerder zeiden, kunnen gietvloeren glad zijn als ze nat zijn, dus het is belangrijk hiermee rekening te houden als er jonge kinderen of ouderen in je huis wonen 

Hoe weet je nou of het de goede keus is

Als je nog niet zeker weet of een gietvloer geschikt is voor jouw badkamer, zijn hier enkele dingen om over na te denken:  

  • Hoeveel verkeer heeft je badkamer? Als je badkamer door veel mensen wordt gebruikt, is een gietvloer misschien niet de beste keuze, omdat deze gevoeliger is voor schade. 
  • Wonen er jonge kinderen of oudere mensen in je huis? Zoals gezegd kunnen gietvloeren glad zijn als ze nat worden, dus als er jonge kinderen of ouderen in je huis wonen, kun je beter een ander type vloer overwegen. 
  • Hoeveel geld ben je bereid te besteden aan installatie en onderhoud? Gietvloeren kunnen duur zijn om te leggen en vergen weinig onderhoud. Als je niet bereid of niet in staat bent om in 1 keer het grootste gedeelte van de kosten uit te geven, is een gietvloer misschien niet de juiste keuze voor jou.

Ongeacht het type vloer die je voor jouw badkamer kiest, overleg eerst met een vakman. Zij kunnen je helpen de voor- en nadelen van elk type vloer af te wegen en de beste beslissing voor jouw huis te nemen! Bedankt voor het lezen van deze blogpost over een gietvloer in de badkamer laten leggen, hopelijk vond je het nuttig.