Alles over het belang van kwalitatief goede havenkranen

Als offshore specialist zijn wij als geen ander op de hoogte van het belang van goede havenkranen. Dit zijn namelijk machines waar wij dagelijk mee te maken hebben. De aanschaf van een havenkraan gaat hierdoor niet zonder eerst goed te vergelijken waar we deze willen kopen en welke havenkraan kwalitatief het beste is. Cobra Handelsonderneming is binnen de BeNeLux de grootste specialist op het gebied van havenkranen. Zij kopen havenkranen in, verkopen ze weer en komen ze zelfs bij ons monteren. In dit artikel leggen we je het belang van goede havenkranen uit en vertellen we je alles wat je wilt weten over havenkranen.

Waarvoor gebruik je een havenkraan? 

Havenkranen zijn noodzakelijk voor het verplaatsen van onder andere vervoersmiddelen, spoorrails en containers. Deze containers heb je waarschijnlijk al in grote getalen gezien op vrachtschepen. Havenkranen zorgen ervoor dat deze containers op het vrachtschip worden geladen en op de aankomst bestemming er weer af gehaald worden. Een havenkraan is dus een cruciaal onderdeel van een haven, om ervoor te zorgen dat goederen op hun plek aankomen. Je kan je hierdoor wel voorstellen dat het noodzakelijk is om de havenkraan goed te onderhouden en af en toe een onderhoudsbeurt in te plannen  Zo’n kraan bestaat uit meer dan 3000 onderdelen, dus je wilt dit zeker laten doen door een ervaren partij.

Verschillende soorten machines op een haven  

Op een haven vind je allerlei verschillende soorten machines. Naast de containerkranen wordt hier ook gebruik gemaakt van straddle carriers. Dit zijn machines die op de haven gebruikt worden om containers van het schip naar de opslagplek te loodsen. Deze carriers zijn vaak hydraulisch aangedreven en kunnen tot twee containers tegelijkertijd dragen. Daarnaast rijden er ook veel voertuigen op de haven rond die zich voortbewegen op een rails. Doordat deze voertuigen altijd dezelfde route rijden, is een chauffeur soms niet eens nodig! Hierdoor zie je vaak onbemande voertuigen rondrijden op een haven. Kijk hier voor meer tips & tricks over havenkranen.